HMYZ V KUCHYNI? V Leporelo+ chutnější než si myslíte!

27.11.2012 03:08

HMYZÍ MENU v restaurantu LEPORELO+ 6. a 7. prosince 2012

Už potřetí máte možnost ochutnat opravdu netradiční speciality, které pro vás připraví gastronomický průkopník Petr Ocknecht - jediný profesionální kuchař v republice, který se specializuje na entomofágii – využití hmyzu v potravě člověka.

Pro odvážné gastronomické objevitele připravil Petr Ocknecht pětichodové degustační hmyzí menu v ceně 319 Kč.

 

Zcela unikátním pokrmem, který v rámci akce S HMYZEM V KUCHYNI III v resturantu Leporelo+ můžete jako součást degustačního menu ochutnat, je restovaná larva Zlatohlávka podávaná na teplém salátku z čevené čočky. Další hmyzí speciality, které jsou součástí speciálního menu jsou: Cvrček na másle s domácím hmyzím chlebem a máslem, restovaná zelenina s červy (paprika, cuketa, cibule, červená řepa, zelí), grilovaná saranče na polentě a jako dezert čokoládové brownies se sušeným hmyzem podávané se zakysanou smetanou.

Pro opravdové znalce je nad rámec degustačního menu nabízen také grilovaný baby štír v ceně 299 Kč/ks, kterého je nutné předem objednat při rezervaci míst na www.leporeloplus.cz.

 

Hmyzí speciality jsou připravovány z hmyzu, který pochází ze speciálních chovů. Ty produkují hmyz na objednávku - výhradně pro gastronomické účely. Tento hmyz je chován ve sterilním prostředí a je krmen surovinami vysoké kvality, které jsou vybrány tak, aby hmyzu a pokrmu z něj dodaly tu nejlahodnější chuť.

 

Pokud máte odvahu ochutnávat nové a netradiční pokrmy, jistě si v restaurantu Leporelo+ S HMYZEM V KUCHYNI pochutnáte.