PIZZA CUP 2013 hledá mezi profesionály ty nejlepší pizzaře.

22.05.2013 10:00

Již pátý ročník soutěže PIZZA CUP 2013 zahájil nominační období pro uchazeče o titul Mistr pizzy 2013. Soutěžící z řad profesionálů mohou do soutěže přihlásit jejich domovské pizzerie, prostřednictvím formuláře na www.pizza-cup.cz/registrace  do 15. června 2013.  Vítěz soutěže získá kromě čestného titulu Mistr pizzy 2013, putovního poháru a dalších cen od partnerů, také luxusní dovolenou v Las Vegas, kterou vítězi věnuje organizátor soutěže -  Firma 6P. Vítězové jsou také uvedeni do „Síně slávy Pizza Cupu“ na webu soutěže.

PIZZA CUP 2013 - mistrovství České republiky v přípravě italské pizzy - chce najít ty nejlepší pizzaře, kteří působí v naší zemi. Finalisty vyberou pověření odborníci - degustátoři, kteří v období od 15.6. 2013 do 31.8.2013 anonymně navštíví domovské pizzerie všech nominovaných soutěžících a bodově ohodnotí degustovanou pizzu. Do finále postoupí 10 soutěžících s nejvyšším dosaženým počtem bodů. Jména postupujících finalistů budou zveřejněna na webových stránkách soutěže www.pizza-cup.cz od 1. září 2013. Odbornými garanty nominací finalistů jsou gastronomičtí odborníci: Vladimír Poštulka – foodkritik, Marek Svoboda – šéfkuchař společnosti Bidvest Foodservice a uznávaný šéfkuchař a gastronomický poradce Dušan Jakubec.

 „Pizza Cup je příležitostí ke zviditelnění nejen pro samotné soutěžící pizzaře, ale také pro jejich domovské pizzerie, které je do soutěže nominují. Díky přísnému výběru finalistů jde vesměs o gastronomické provozy, které dbají o maximální kvalitu použitých surovin a dodržení tradičních postupů přípravy pravé italské pizzy. Proto jsme rádi, že je touto prestižní soutěží můžeme podpořit,“ říká Petr Novotný, předseda poroty. „Organizátoři Pizza Cupu si velice cení také spolupráce s partnery soutěže, kteří umožňují podpořit kvalitní gastronomii a veřejně prezentovat to nejlepší, co se u nás v oblasti přípravy italské pizzy nabízí. Partnerství letošního Pizza Cupu už potvrdily společnosti Manner, Bidvest Foodservice, Bohemilk, Imeso, Bohemia Sekt, Bonduelle, Agrofert a Cestovka 6P,“ dodává Petr Novotný.

Finále letošního Pizza Cupu se uskuteční 28. září 2013 v pizzerii Rotella, Čimická 33, Praha 8. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích. První z nich bude povinná „pizza margherita“ a v druhé - volné disciplíně dostanou soutěžící příležitost připravit pizzu podle vlastní receptury, vyrobenou na základě individuálních zkušeností a fantazie. Finalisty bude hodnotit porota složená z odborníků, zástupců partnerů, mediálních partnerů a celebrit.

Více informací a plné znění pravidel Mistrovství ČR v přípravě italské pizzy – PIZZA CUP 2013 najdete na webu akce: www.pizza-cup.cz. Dotazy ohledně pravidel a nominací do soutěže lze organizátorům zasílat na e-mail: info@pizza-cup.cz.