Výstava skandinávského designu značky iittala v LEPORELO+

12.03.2013 01:02

Milovníky designu zveme na prodejní výstavu iittala, v rámci které bude představena kolekce finského designového skla iittala, produkty užitného charakteru, umělecké předměty i novinky v sortimentu iittala od světoznámých designérů. Výstava proběhne 12. – 31. března 2013 v prostorách designshopu LEPORELO+ v Domě umění města Brna. Vstup volný.

 

SKANDINÁVSKÝ DESIGN

Design je nedílnou součástí originálního životního stylu severských zemí. Dánsko, Finsko, Norsko a Švédsko vytvořily více ikon designu, než kterákoliv jiná oblast světa. Skandinávie objevila minimalismus a přeměnila ho v lidem přístupný, užitečný a v celém světě žádaný styl. Lehkost, jednoduchost, důraz na vynikající řemeslné zpracování, tvar, detail a funkci, výborná znalost materiálů, inspirace přírodou… Proto je skandinávský design nadčasový a stále tolik žádaný.

 

IITTALA je v oblasti skandinávského designu vedoucí společností specializovanou na výrobu soudobých a funkčních předmětů nadčasového designu a trvalé užitné hodnoty pro použití v každodenním životě. Vizí i cílem společnosti Iittala je zpříjemňovat a inspirovat život, který žijeme doma společně s rodinou a přáteli. Činnost firmy v celé historii vychází ze skutečného pochopení kořenů skandinávského designu. Ikonou značky Iittala se bezpochyby stala váza Savoy, kterou navrhnul v roce 1936 přední finský architekt a designér Alvar Aalto. Tato váza se stala jednou z designových ikon 20. století a jedním z nejznámějších skleněných objektů na světě.

 

DESIGNOR jako výhradní dovozce značky Iittala pro český trh nabízí luxusní skandinávské bytové a módní doplňky, dárky, kuchyňské potřeby i vše, co patří k pěkně prostřenému stolu. Prvořadým cílem společnosti Designor je nabídnout zákazníkům jedinečné produkty, originálně instalované ve výjimečném prostředí a samozřejmě i tomu odpovídající služby.

 

V rámci výstavy, která se bude nést v duchu nadcházejícího jara, budou prezentovány novinky v sortimentu Iittala jako kolekce Sarjaton, kolekce skla světoznámého designéra Marca Newsona nebo i produkty, které slaví výročí – jako například kolekce Arne – 65 let, kolekce Kartio – 55 let, kolekce Ultima Thule – 45 let, kolekce KIVI – 25 let a kolekce Citterio společně s kolekcí TOOLS – 15 let.

 

Program výstavy

12. 3. 2013 18:30 h - zahájení výstavy - vernisáž

13. 3. 2013 – 31. 3. 2013

ÚT – NE / 10h – 18h

Vstup na výstavu je volný.


LEPORELO+ Designshop / Café / Restaurant

Dům umění města Brna / Leporelo+ The Brno House of Arts

Malinovského nám. 2, Brno / GPS 49°11'46.541"N, 16°36'52.933"E

Partneři výstavy: DESIGNOR, DŮM UMĚNÍ MĚSTA BRNA, ROSEBUD, DESIGN CABINET.CZ, SKANDINÁVSKÝ DŮM, DESIGNEAST.EU, PROTISEDI.CZ, CZECHDESIGN.CZ, EARCH.CZ,  ARCHIWEB.CZ, ARCHI-NET.CZ, RADIO WAVE.     

       

LEPORELO+ nabízí milovníkům umění také možnost zpestřit si prohlídku výstavy gastronomickým zážitkem v podobě specialit z aktuální sezónní nabídky restaurantu, která se denně obměňuje. Nedílnou součástí projektu je designshop, který prezentuje svým návštěvníkům aktuální český i zahraniční autorský design a kavárna, která je také prostorem pro pořádání kulturních akcí menšího rozsahu. Vše ve funkcionalistické budově Domu umění města Brna, pod společným názvem LEPORELO+.

 

Fotogalerie: Výstava skandinávského designu značky iittala v LEPORELO+

Záznamy: 1 - 5 ze 5